Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΤΌΝΑΤΣ ΦΟΎΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΆ ΜΕ ΠΑΤΙΣΕΡΊ

🛑🍩🍩 ΓΕΜΙΣΤΆ ΝΤΌΝΑΤΣ ΦΟΎΡΝΟΥ🍩🍩🛑


🔸Yλικά
🍴Ζύμη 1 κούπα χλιαρό γαλα
1 φακελάκι μαγια
1 αβγο
450γρ. αλεύρι (θα χρειαστεί λίγο ακόμα )
5-6 κ.σ. ζάχαρη,
2 κ.σ. βουτυρο λιωμένο
🍴Κρέμα 3 κούπες γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους

🔸Εκτέλεση:
🍴Ζύμη Βάλε το χλιαρό γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Άφησε πέντε λεπτά και έπειτα πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζύμωσε καλά να γίνει μια απαλή ζύμη. Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα για να μην κολλάει στα χέρια. Άφησε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Πλασέ μικρά μπαλάκια και βάλτα σε ταψί με λαδόκολλα. ΠΡΟΣΟΧΉ να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Άφησε μισή ώρα ακόμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν! Εξαρτάται το μέγεθος.
Όσο τα ψήνεις κάνε την κρέμα για να κρυώσει.
🍴Κρέμα Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις γίνει, εκτός φωτιάς βάζεις το βούτυρο, τις βανίλιες και τους κρόκους ανακατεύεις γρήγορα. Αφήνεις να κρυώσει.
Η σύνθεση είναι απλή. Κάνεις μια τράπουλα στην ακρη κάθε ντόνατ. Με κόρνε γεμίζεις. Αν δεν έχεις κόρνε άνοιξε λίγο στην άκρη και γέμισε με ένα κουταλάκι. Στο τέλος μου έμεινε λίγο κρέμα έβαλα λίγο σοκολάτα και άπλωσα από πανω!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!