Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεπάρ γλυκό ψωμάκι του Ακη 🐆

Ψωμάκι γλυκό και διαφορετικό. Εντυπωσιακό στην εμφάνηση και πολύ νόστιμο. Ιδανικό για καφεδάκι, ειδικά με τη συνοδεία πραλίνας ή λιωμένης σοκολάτας!

🐆Υλικά
Βάση 560 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
1 φακελακι μαγιά ξερή
2 βανίλιες
50 γρ. βούτυρο
380 γαλα για τα έξτρα μίγματα
Μαύρο 50 γρ. μαύρη σοκολάτα ή 1 κ.γλ. χρώμα ζαχαροπλαστικής
10γρ κακάο
Καφέ 30γρ. κακάο

🐆Εκτέλεση
Πολύ απλή σαν αρχική διαδικασία. 
Βάζεις όλα τα υλικά για την βάση στο μίξερ με το γάντζο. 
Ζυμώνεις για πέντε λεπτά. Μοιράζεις το μείγμα σε 3 μέρη. 
Ένα λίγο πιο μεγάλο, και δύο ίσα. 
Σε τρία μπολ, αφήνεις το μεγαλύτερο κομμάτι άσπρο. 
Για το μαύρο προσθέτεις τα υλικά στο μπολ και ανακατεύεις. 
Για το καφέ ρίχνεις το κακό και ζυμώνεις να πάρει κι αυτό χρώμα. 
Αφήνεις μία ώρα να φουσκώσουν.
Όταν φουσκώσουν, χωρίζεις το κάθε μείγμα σε 6 μπαλακια και τα βάζεις στην άκρη. 
Αρχικά παίρνεις τα καφε μπαλάκια και ανοίγεις την ζύμη με τα χέρια μακρόστενη.
Έπειτα ανοίγεις τη μαύρη ζύμη με τον πλαστή το κάθε μπαλάκι σε μάκρος όσο ειναι τα καφε και όσο πιο λεπτό μπορείς ώστε να χωρέσει το καφε μέσα.
Τυλίγεις στην μαύρη ζύμη μέσα στο καφε. μακρόστενο ζυμάρι και το κλείνεις.
Τέλος ανοίγεις και τα άσπρα ζυμαρακια στο ίδιο μήκος με τα άλλα και καλύπτεις με το λευκό ζυμάρι.
Βάζεις το μίγμα σε ταψάκι κέικ.
Αφήνεις μία ώρα ακόμα να φουσκώσει.
Ψήνεις στους 170°C για 35-40 λεπτά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!