Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

💚💚Μille Feuille / ΜΙΛΦΈΙΓ ΜΕ ΣΤΈΒΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΆΧΑΡΗ 💚💚

Υλικά▪️

▪️Βάση 1 φύλλο σφολιάτα

Λίγη στέβια για πασπάλισμα

▪️Κρέμα 1 λίτρο γάλα

1 φλ. Στέβια

1 φάκελο (160 γρ) άνθος αραβοσίτου βανίλια

2 κ.σ. κορν φλάουρ

▪️1 κουτι μορφατ

Εκτέλεση
▪️Για το μιλφέιγ με σφολιάτα, βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψακι. Απλώσε επάνω το φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι τρύπησε παντού. Ψησε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 10΄. Βγάλε τη σφολιάτα από το φούρνο και πάτησε την με τα χέρια να ξεφουσκώσει, φορώντας όμως γάντια να μην κάεις. Πασπάλισε το φύλλο, με μια χούφτα στέβια κρυσταλλική. Κατέβασε το φούρνο στους 170°C και ψησε για 20 λεπτά ακόμη. Μόλις γίνει άφησε να κρυώσει καλα.
▪️Για την κρέμα. Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (γαλα, στέβια, άνθος αραβοσίτου, κορν φλάουρ) ανακάτεψε καλά να διαλυθούν οι δυο σκόνες και βάλε σε χαμηλή φωτιά. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις γίνει άφησε να κρυώσει.
▪️Μόλις κρυώσει η κρέμα χτύπησε την στο μίξερ μαζί με την κρέμα μορφατ να αφρατεψουν.
▪️Κόψε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάλε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώσ τη μισή κρέμα, βάλε το άλλο φύλλο σφολιάτας βάλε την υπόλοιπη κρέμα και σκέπασε με το τρίτο φύλλο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!