Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαριδομακαρονάδα 🍤🍝🥘

Αυτό το φαγητό για μενα είναι το καλοκαίρι κυριολεκτικά 🍉 Έρωτας μεγάλος!

Υλικά (4 άτομα)
1 πακετο λαζανάκι
500 γρ. γαρίδες φρέσκιες (ή κατεψυγμένες με κέλυφος) 
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκια ντομάτα
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
λάδι
αλάτι
πιπέρι
νερό

Εκτέλεση
Ψιλοκοψε και σοταρε τα λαχανικά σταδιακά αρχικα από το κρεμμύδι και την πιπεριά έπειτα ρίξε το σκόρδο, τον πελτέ, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την φρέσκια ντομάτα. Πρόσθεσε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, βάλε τις γαρίδες και άσε σε σιγανή φωτιά να βράσει. Μετά από 10-15 λεπτά σβήσε και ρίξε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Βράσε τα μακαρόνια με μπόλικο αλάτι, και μόλις γίνουν, σταγγισε από το νερό και ανακάτεψε με την σάλτσα εκτός από πίσω τις γαρίδες! Σέρβιρε με τις γαρίδες!

Τιπ αν νηστεύεις φτιάξε την χωρίς λάδι. Αντί για σοταρισμα βράσε λίγο τα λαχανικα, και έπειτα συνέχισε την συνταγή ως έχει. Την φτιάχνω συχνά ετσι όμως πρέπει να φας αμέσως το φαγητό γιατί αλλιώς κολλάει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!