Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στεφάνι μπισκότου με κρέμα φράουλα


Υλικά

Μπισκότα 500 γρ. αλεύρι

80 γρ. κακάο

3 αβγά

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου


100 γρ. ζάχαρη άχνη


1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


Κρέμα 300 γρ.γαλα 

200 γρ. φράουλες

3 κ.σ. κορν φλάουρ

200 γρ. ζαχαρη


Εκτέλεση 

Στον κάδο του μίξερ ρίξε το βούτυρο σε κομματάκια μαζί με την ζάχαρη. Χτύπησε πέντε λεπτά να αφρατεψουν τα δύο υλικά και πρόσθεσε ενα ένα τα υλικά. Ύστερα πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά να γίνει η ζύμη.  Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών κόψε και δίπλωσε όπως δείχνω στο βίντεο. Ή αλλιώς κάνε ενα μπαλάκι ζύμης, ρολαρε το και άνοιξε σε λαδόκολλα, κλείσε το φύλλο μέσα της, κάνε έτσι έναν κύκλο με την ζύμη και "δεσε" με αλουμινόχαρτο. Τοποθέτησε στο ταψάκι του φούρνου και τα ψήσε στους 160-170°C από 20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν. Ασε να κρυώσουν καλά και μετά βγάλε πολύ προσεκτικά τα χαρτιά. 

Για την κρέμα, Πολτοποίησε τις φράουλες στο μίξερ και βάλτες μαζί με τα άλλα υλικά για την κρέμα σε μια κατσαρόλα. Ανακάτεψε καλά και βαλτην σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μεχρι να δέσει. Άφησε να κρυώσει κ έπειτα στησε το γλυκό!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!