Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολα ταρτάκια με λευκή σοκολάτα για τον Βαλεντίνο!!!!

Αν γιορτάζεις τη μέρα αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να κάνεις για να εντυπωσιάσεις! Κι έτσι όμως να μη είναι, το γλυκό αυτό θα σου αρέσει πολύ γιατί είναι γρήγορο χωρίς πολλά υλικά και αρκετά οικονομικό. 





Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λευκή κουβερτούρα Nestle Dessert
100 γρ. γάλα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Κόψε το φύλλο σφολιάτας σε 12 κομμάτια. Σε φόρμα για μικρά κέικ 12 θέσεων, από την ανάποδη πλευρά, βουτύρωσε καλά και βάλε τις σφολιάτες έτσι ώστε να γίνουν σαν φωλιές. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Όσο ψήνονται χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ζέστανε το γάλα ανακατεύοντας να μη κολλήσει και κόψε σε κομματάκια την σοκολάτα. Εύκολο βήμα γιατί οι σοκολάτες Nestle Dessert τεμαχίζονται πανεύκολα! Βάλε σε ένα μπολάκι την σοκολάτα και ρίξε το ζεστό γάλα από πάνω, πρόσθεσε και το χρώμα εδώ. Ανακάτεψε να λιώσει και άφησε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ανέμειξε καλά την σοκολάτα με την σαντιγί ανακατεύοντας καλά και βάλε στο ψυγείο. Κάπου εδώ οι σφολιάτες είναι έτοιμες βγάλε απ τον φούρνο και άφησε να κρυώσουν. Έπειτα κάνε την σύνθεση. Μέσα στις φωλιές της σφολιάτας, βάλε την κρέμα που έφτιαξες. Από πάνω έβαλα λίγες καρδούλες σε τρούφα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!