Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΖΑΧΑΡΌΠΑΣΤΑ

Η πιο καλή συνταγή απ όλες που έχω ψάξει, που έχω βρει κι έχω κάνει! Είναι 100% επιτυχημένη απ όσες φορές την έχω φτιάξει κι έτσι, την μοιράζομαι μαζί σου! Φτιάξε και στόλισε την τούρτα σου! Καντην μοναδική και διαφορετική!



Υλικά
1 κιλό ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια των 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
1 κ.γλ. γλυκερίνη ή μαργαρίνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Διαλύεις τη ζελατίνη στο νερό μας μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα βάζεις  και την γλυκόζη και ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει ρίξε την γλυκερίνη η την μαργαρίνη και τη βανίλια και βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Πάρε ένα άλλο μπολ και ρίξε την άχνη ζάχαρη κάνοντας μία λακουβίτσα στη μέση. Στην συνέχεια βάλε τα υγρά υλικά. Εδώ αν θέλεις προσθέτεις χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΉ γιατί στην αρχή. Οπότε ανακάτεψε με ένα κουτάλι, και στη συνέχεια να τη ζυμώσεις. Αν νοιώσεις ότι κολλάει πρόσθεσε λίγη άχνη ακόμα. Και η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Αν δεν την χρησιμοποίησεις αμέσως τύλιξε με μία διαφάνεια για να μην στεγνώσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!