Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολο Μιλφέιγ ΧΩΡΙΣ ΖΆΧΑΡΗ (εξ ολοκλήρου με στέβια)

Είχα καιρό να φτιάξω μια συνταγή με στέβια. Συνήθως χρησιμοποιούσα φρουκτόζη, μα θεωρώ πως η στέβια σε κρυσταλλική μορφή είναι ακριβώς σαν την ζάχαρη και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην γεύση του γλυκού! Βέβαια είναι πολύ πιο γλυκιά από την ζάχαρη, διαλύεται πιο εύκολα, συνεπώς θα πρέπει να ξέρουμε πως να την χρησιμοποιήσουμε!




Υλικά
1 συσκευασία φυλλα σφολιάτας Famiglia Di Pasta
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κρέμα morfat
1 συσκευασία ανθός αραβοσίτου Γιώτης των 160 γραμμαρίων βανίλια
3 βανιλλίνες
200 γρ. στέβια κρυσταλλική
Εκτέλεση
Παίρνεις την σφολιάτα, την ξετυλίγεις, και κόβεις πάνω στις γραμμές που ήταν διπλωμένη. Έτσι ώστε τα κομμάτια να βγούνε ίσια. Κόβεις και μια κατά πλατός για να γίνουν ορθογώνια. Σύνολο θα έχεις 16 κομμάτια. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζεις τα κομμάτια και τρύπας με ένα πιρούνι λίγο να μην παρά φουσκώσουν. Πιθανόν δε θα τα χωράει όλα μαζί θα ψήσεις σε δύο δόσεις ή σε δύο ταψιά με μια φουρνιά. Στους 170°C μέχρι να χρυσαφίσουν. Παράλληλα κάνεις τις κρέμες. Από το ένα λίτρο γάλα κράτησε περίπου μισή κούπα. Το υπόλοιπο ρίξε το σε μια κατσαρόλα μαζί με μια βανιλλίνη, τα 130 γραμμάρια από την στέβια, το ανθός αραβοσίτου και ανακάτεψε καλά να διαλυθεί. Έπειτα άναψε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Για την κρέμα θα χτυπήσεις εκείνο το λίγο γάλα που είχες κρατήσει μέσα στην κούπα μαζί με την κρέμα μορφατ, την υπόλοιπη στέβια και τις δύο βανιλλίνες. Μέχρι να αφρατέψει. Βάλε στο ψυγείο, και περίμενε να κρυώσουν οι σφολιάτες και η κρέμα. Μόλις γίνει αυτό συνέθεσε το γλυκό. Πάνω σε ένα κομμάτι σφολιάτα βάλε πρώτα την κρέμα βανίλια και αφού βάλεις άλλο ένα κομμάτι από πάνω πρόσθεσε και την σαντιγί με την μορφατ. Από πάνω μπορείς να διακοσμήσεις όπως θέλεις. Να ξέρεις πως τα γλυκά που δεν περιέχουν ζάχαρη δεν κρατάνε τόσες μέρες. Πρέπει σε τρεις μέρες να έχει καταναλωθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!