Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαλάτα με ψάρι

Μια αρκετά διαφορετική συνταγή αν και κάποιοι την ξέρουν, οι περισσότεροι όμως όχι. Ξέρω στην αρχή σου ακούγεται λίγο περίεργο και λες ότι δεν θα βγει καλό, έτσι έλεγα κι εγώ στην αρχή, όμως αυτό δεν ισχύει! Γίνεται μια υπέροχη σαλάτα, νόστιμη και θρεπτική. Είναι επίσης ένας διαφορετικός τρόπος να φας το ψάρι αν δε σου αρέσει πάρα πολύ, η να αξιοποιήσεις το ψάρι που σου περίσσεψε! Θα σου έλεγα να το βάλεις και στο ταπεράκι και να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο, αν υπάρχει ψάρι στο σπίτι για φαγητό αλλά δε στο λέωωω! Για την συνταγή θέλεις μεγάλο ψάρι, χωρίς πολλά κόκαλα, εδώ έχω ένα είδος τόνου. Όπως φτάνεις την κλασσική τονοσαλάτα, μα με φρέσκο ψάρι!




Υλικά
300 γρ. ψάρι που έχει περισσέψει ή που αγόρασες φρεσκο
1 μαρούλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξύδι ή λεμόνι
Εκτέλεση
Αν έχεις πάρει φρέσκο ψάρι, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάλε λίγο αλάτι, και ρίξε το ψάρι για δέκα λεπτά. Άσε στην άκρη να κρυώσει. Κόψε την σαλάτα και καθάρισε το ψάρι καλά από τα κόκαλα, βάζοντάς το πάνω στην σαλάτα. Ρίξε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι (δική μου προτίμηση) ανακάτεψε καλά κι έτοιμη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!