Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κεκάκια βανίλιας γεμιστά με μερέντα

Αυτά τα γλυκάκια τα έφτιαξα τυχαία. Έχω αυτά τα φορμακια καιρό κι έτσι ειπα να φτιάξω εκεί το κέικ. Σαν πιο μικρά μαφινς. Τελικά μου βγήκαν πολύ ωραία! Αυτή είναι η συνταγή και μιας και οι γιορτές είναι πολλές από εδώ και πέρα σου προτείνω να τα κάνεις και σαν κέρασμα. Αν δεν έχεις αυτά τα φορμακια φτιάξε σε πιο μεγάλα!





Υλικά 
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ 
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. μερέντα


Εκτέλεση 
Άναψε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάλε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάς με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το Μείγμα. Ενδιάμεσα σταματάς το μίξερ, παίρνεις με μία μαρίζ ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ξανά χτυπάμε. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα, χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις ένα ένα τα αυγά. Περιμένεις να απορροφηθεί το ένα αυγό για να προσθέσεις το επόμενο. Αφαιρείς τον κάδο από το μίξερ και προσθέτεις το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. αλεύρι και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο υπόλοιπο αλεύρι (300 γρ.) προσθέτεις το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύεις με ένα κουτάλι. Βάζεις το αλεύρι στον κάδο και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα. Εδώ χρησιμοποίησα μικρές φόρμες για μάφιν (24 μικρές θήκες). Έψησα για 15 λεπτά και ξεφορμάρισα άφησα λίγο να κρυωσουν και με ένα κορνέ γέμισα με μερεντα! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!