Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαλακά ψωμάκια με γέμιση σοκολάτας

Λίγοι είναι εκείνοι (κανένας) που θα λέγαν όχι σε ένα ψωμάκι που μόλις δαγκώνεις η σοκολάτα πλημμυρίζει το στόμα σου! Μπορείς φυσικά να κάνεις κάποια αλλαγή, και να βάλεις την γέμιση που σ αρέσει όπως φρούτα της εποχής η μαρμελάδα! Αλλά η σοκολάτα είναι εγγύηση!


Υλικά
120γρ. αλεύρι γοχ
65γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
85γρ. γάλα
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
2 βανιλλίνες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλε όλα τα στερεά υλικά αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν και βανίλιες. Κάνε μια λακκουβίτσα και εκεί ρίξε το αυγό, το γάλα και την μαργαρίνη. Αν βάλεις φρούτα για γέμιση προτίμησε να βάλεις βούτυρο για περισσότερο άρωμα! Ανακάτεψε καλά στην αρχή με ένα πιρουνάκι και μετά με το χέρι ζύμωσε καλά με αλευρωμένα χέρια γιατί η ζύμη θα κολλάει. 

Μόλις γίνει μια ωραία και μαλακή ζύμη άνοιξε με τα χέρια σου μικρά μπαλάκια, σαν φύλλο, βάλε μια κουταλιά του γλυκού πραλινα ή δύο κομματάκια σοκολάτας ή την γεμίσή που θέλεις. Κλείσε καλά και βάλε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Την μεριά του κλεισίματος βάλε από κάτω για να είναι πιο όμορφο στο αποτέλεσμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 με 30 λεπτά! Εξαρτάται το μέγεθος που τα έχεις φτιάξει! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!