Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαρίδες με φρέσκια ντομάτα και φέτα

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό αν και για κάποιους το καλοκαίρι πέρασε! Για μένα όχι, γι αυτόν τον λόγο θα σου δείξω ένα φαγητό που αγαπώ πολύ! Κι όπως φάνηκε άρεσε και σε αρκετούς από εσάς! Σας ευχαριστώ λοιπόν για την ξαφνική αυτή ανταπόκριση σας!



Υλικά
½ κιλό γαρίδες
3 ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι νερού Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 πιπερίτσες καυτερές
2 πράσινες πιπεριές
200 γρ. φέτα τριμμένη στα χέρια
Μπόλικο πιπέρι και αλάτι με το μέτρο γιατί θα βγάλουν αλμύρα μαζί με την φέτα
Εκτέλεση
Κόψε τις πιπεριές σε κύβους και σωταρε λίγο στο λάδι μαζί με τον πελτέ. Έπειτα κόψε τις ντομάτες σε ροδέλες και βάλε μια στρώση κάτω, από πάνω τις γαρίδες, ένα μικρό ποτήρι νερό κι από πάνω άλλη μια στρώση ντομάτες. Βάλε το τσίπουρο και ρίξε πιπέρι. Άσε έτσι για πέντε λεπτά και μετά σκέπασε. Κούνα ελαφρώς το τηγάνι για να ανακατεύονται τα υλικά. Μετά από δέκα λεπτά ξεσκέπασε ρίξε την φέτα και άφησε άλλο τόσο. Είναι έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!