Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιδέες για ένα υγιεινό πρωινό!

Ομολογουμένως, το πρωινό γεύμα είναι το σημαντικότερο της ημέρας. Όμως, πολλοί από εμάς είτε θεωρούν ότι αν φάνε κάτι το πρωί θα βάλουν κιλά είτε δεν πεινούν κι έτσι το παραλείπουν. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν παραλείπουμε το πρωινό θα καταλήξουμε να καταναλώσουμε περισσότερα μέσα στη μέρα απ'ότι αν είχαμε φάει έστω κάτι λίγο για πρωινό. Ακόμη ένα καλό πρωινό, δεν εννοώ σε ποσότητα αλλά σε θρεπτικά συστατικά επιταχύνει το μεταβολισμό μας! Αφού λοιπόν κατάλαβες πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνεις πρωινό πάμε να δούμε κάποιες ιδέες γι' αυτό το τόσο παρεξηγημένο γεύμα της ημέρας.



Δημητριακά πρωινού
Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα δημητριακά. Μπορείς να φας για πρωινό γάλα με δημητριακά, που είναι και το πιο συνηθισμένο. Αν όμως προσέχεις τη διατροφή σου καλό είναι να αποφεύγεις τα τυποποιημένα δημητριακά καθώς είναι πλούσια σε ζάχαρη, όσο κι αν πιστεύεις ότι είναι υγιεινά. Μια εναλλακτική είναι η βρώμη, η οποία δεν έχει ζάχαρη και μπορείς να τη συνδυάσεις με ο,τι εσύ θέλεις. Ενδεικτικά μπορείς να βάλεις γάλα ή νερό και να προσθέσεις φρούτα, ξηρούς καρπούς ακόμα και κομματάκια σοκολάτας.

Τοστ 
Ένα ακόμα συνηθισμένο πρωινό είναι το τοστ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, σε περίπτωση που βιάζεσαι μπορείς να το φας και στο δρόμο. Μπορείς να βάλεις μέσα όποιο αλλαντικό και τυρί θέλεις. Αν θες να το κάνεις πιο θρεπτικό και χορταστικό μπορείς να βάλεις μαρούλι ή ντομάτα καθώς οι φυτικές ίνες των λαχανικών σε κρατούν χορτάτο περισσότερες ώρες. Ακόμη, μπορείς να συνδυάσεις το τοστ με ένα ποτήρι γάλα η φυσικό χυμό, ανάλογα με τα γούστα σου.

Ψωμί με μαρμελάδα/μέλι
Είναι η λύση όταν δεν πεινάς πάρα πολύ αλλά θες να φας κάτι για να μην αφήσεις το στομάχι σου άδειο. Βέβαια είναι προτιμότερο να έχεις σπιτική μαρμελάδα, καθώς μπορείς να ελέγξεις εσύ την ποσότητα ζάχαρης που θα βάλεις. Αν είσαι λάτρης του φυστικοβούτυρου σου έχω καλά νέα. Ταιριάζει απίστευτα με οποιαδήποτε μαρμελάδα ή το μέλι και είναι και πιο υγιεινό,αρκεί να βάζεις μόνο μια κουταλιά. Μια πιο υγιεινή εκδοχή είναι να κόψεις σε φέτες οποιοδήποτε φρέσκο φρούτο της αρεσκείας σου και να το βάλεις πάνω από το φυστικοβούτυρο.

Pancakes
Αν ξύπνησες και θες κάτι γλυκό μπορείς να φτιάξεις τις γνωστές σε όλους μας τηγανίτες. Θα μπορούσες να ετοιμάσεις τη ζύμη απ το προηγούμενο βράδυ και να τη βάλεις στο ψυγείο. Αν θες την υγιεινή εκδοχή τους μπορείς να βάλεις αλεύρι ολικής άλεσης ή να κάνεις pancakes βρώμης. Μπορείς να τα συνδυάσεις με μέλι, λιωμένη κουβερτούρα ή ο,τι άλλο εσύ θες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!