Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταρτάκια λεμόνι

Η πάάάρα πολύ καλή μου φίλη Δήμητρα έφτιαξε αυτά τα υπέέέροχα ταρτάκια με κρέμα λεμονιού και μου έστειλε να τα θαυμάσω! Ως εκ θαύματος ήταν πολύ ωραία! Κι έτσι αφού συμφώνησε με δημοκρατικές διαδικασίες μου δώσε και την συνταγή να την μοιραστώ μ εσένα! Πρέπει να την δοκιμάσεις λοιπόν αφού είναι στα μέτρα μας εύκολη-γρήγορη-οικονομική!



Υλικά
Μία δόση ζύμη για τάρτα (εδώ την δική μου γιατί αν δεν πενέψεις το σπίτι σου...)
Για την κρέμα
1 ποτήρι νερό
3 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
1 βανιλλίνη
½ κούπα ζάχαρη ή πιο πολύ ανάλογα την γεύση σου και το ποσό ξινά είναι τα λεμόνια
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Φτιάχνεις την τάρτα όπως αναφέρει η συνταγή και την ανοίγεις σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Σε ατομικά φορμάκια καλά βουτυρωμένα, βάλε κομματάκια της ζύμης που έχεις κόψει με στρογγυλό κουπατ ή ένα ποτήρι! Αυτό βέβαια να θυμάσαι πως πρέπει να προεξέχει ελαφρώς της φόρμας, γιατί στο ψήσιμο θα συρρικνωθεί! Που σημαίνει ότι το κουπατ ή το στόμιο του ποτηριού θα ναι μεγαλύτερο από τα φορμάκια!!! Όπως κατάλαβες μετά ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο 20-25 λεπτά στους 180°C Βγαλε κι άσε στην άκρη να κρυώσουν! Παράλληλα φτιάξε την κρέμα με την πανδύσκολη μέθοδο σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά ανακάτεψε καλά και βάλε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να πήζει τραβά από την φωτιά άσε να πέσει η θερμοκρασία και γέμισε τις βάσεις που έφτιαξες! Στόλισε με κάτι μην είναι κι έτσι σκέτα!!! Εδώ η φίλη έχει μάάάλον σταφίδες! Ποιος ξέρει;;;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!