Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα

Είναι αυτό το γλυκό που και μόνο στην αναφορά του, σου έρχεται μια γεύση στο στόμα. Σοκοζουμερό (δική μου λέξη όπως πάντα), σαν σουφλέ και σαν κέικ; Αυτό! Μιας και που καλοκαιριάζει ταιριάζει απόλυτα με παγωτό! Αν δεν το χεις με αυτά τα κέικ (ούτε κι εγώ πολύ) αυτό είναι εγγυημένο ότι θα γίνει αφρός και με το σιρόπι δεν θα το χάσεις αυτό! Με υλικά που έχεις στο σπίτι, είναι εύκολη, την φτιάχνεις γρήγορα, εξαφανίζεται ακόμη πιο γρήγορα!!!


Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • 3/4 φλ. κακάο σκόνη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • Σιρόπι 200 γρ. ζάχαρη 
  • 400 γρ. νερό 
  • 1 κ.σ. κακάο 

Εκτέλεση 

Χώρισε κρόκους από ασπράδια. Χτύπησε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Πρόσθεσεεσα την μαργαρίνη αφού την λιώσεις και το κονιάκ. Χτύπησε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανέμειξε με τους κρόκους. Έπειτα ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το αλεύρι το μπέικιν και το κακάο. Βάλε το μείγμα σε ένα ταψί 22 εκατοστών που έχεις βουτυρώσει καλά. Ψήσε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Για το σιρόπι βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράσε για πέντε λεπτά. Ρίξε το σιρόπι στο κέικ μετά από δέκα λεπτά αφού το ξεφουρνίσεις. Εδώ έχω βάλει και κομματάκια λευκής σοκολάτας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!