Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η τούρτα μου ❣️

Και ναι!!!! Είχα γενέθλια! Και φυσικά μου έφτιαξα τούρτα! Και φυσικά ήταν σοκολάτα! Χρόνια μου πολλά και ότι επιθυμώ! Εδώ είναι η συνταγή για το παντεσπάνι σοκολάτας και όλη την τούρτα μου! Ήταν πραγματικά πολύ νόστιμη, φουλ σοκολατένια και πολύ εμφανίσιμη μπορώ να πω. Μπορείς να την δοκιμάσεις. Είναι οικονομική αν σκεφτείς ότι βγάνει περίπου ενάμιση με δύο κιλά!


Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ΓΙΩΤΗΣ με άρωμα βανίλιας (το οποίο ανακάλυψα προχθές και ενθουσιάστηκα)
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνη
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 μπέικιν πάουντερ
50 γρ. κακάο
Σιρόπι 200 γρ. Νερό
150 γρ. Ζάχαρη
Για την κρέμα μια κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά της σούπας κακάο
Για το γλάσσο 150 γραμμάρια κουβερτούρα και ένα μικρό γάλα 170 γραμμάρια

Εκτέλεση
Χτύπησε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανιλίνη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξε την μαργαρίνη λιωμένη. Χτύπησε τα ασπράδια σε μαρέγκα, πρόσθεσε μέσα στο άλλο μείγμα με τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακάτεψε απλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ψήσε σε βουτυρωμένη φόρμα 22 εκατοστών στους 170°C για 45-50 λεπτά. Όσο ψήνεται φτιάξε το σιρόπι. Βράσε 5 λεπτά όλα τα υλικά μεταξύ τους! Άφησε να κρυώσει καλά και κόψε στη μέση οριζόντια και προσεκτικά. Πάνω σε ένα ξύλο κοπής βάλε τα δύο κομμάτια και ρίξε το σιρόπι. Άσε μισή ώρα και μετά ξεκινά να στήνεις. Όσο περιμένεις χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μόλις αφρατέψει ρίξε το κακάο χτύπησε λίγο ακόμα. Για το γλάσσο ψιλόκοψε την σοκολάτα και ζέστανε το γάλα ανακάτεψε καλά!
Στήσιμο δεν υπάρχει κάτι στάνταρ όπως σου αρέσει. Εγώ εδώ κατά την λογική φυσικά ένα παντεσπάνι πάνω ένα κάτω στη μέση την κρέμα και από πάνω κάλυψα με την σοκολάτα! Στόλισα με διαφιρα σοκολατάκια και τρούφα κι έτοιμη! Άσε να σταθεί μια ώρα στο ψυγείο πριν την κόψεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!