Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μελομακάρονα Εύκολα & Γρήγορα

Λοιπόν ναι ήρθε η εποχή των Melomakarona VS Kourampiedes! Αλλά είναι και οι άλλοι  οι ουδέτεροι, οι νησιώτες οι "ΑΑΑ φτιάξε και δίπλες ρε τι φλώρικα είναι αυτα! Όλοι τέτοια τρώνε ρε" Εδώ, βρήκα τις δύο πιο εύκολες συνταγές για αυτά τα παραδοσιακά χριστουγιεννιάτικα γλυκά! 

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Υλικά
3 φλ. λάδι
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
Λίγο αλάτι
1 φλ. ζάχαρη
9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
100 γρ. καρυδόψιχα
1 κ.γλ. κανελογαρύφαλλο σκόνη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
3 φλ. μέλι

    1. Εκτέλεση
    2. Ξεκίνα την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι γιατί πρέπει να κρυώσει για να σιροπιάσεις τα μελομακάρονα καυτά μόλις βγουν απ τον φούρνο! Βάλε όλα τα υλικά σ ένα κατσαρολάκι, εκτός απ το μέλι. Μόλις πάρει βράση άσε για δυο λεπτά κατέβασε από την φωτιά. Εδώ ρίχνεις το μέλι ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και αρχίζεις την ζύμη! Χτυπάς πρώτα την ζάχαρη με το λάδι σε ένα μπολ, να διαλυθεί η ζάχαρη. Και μετά προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υγρά. Βάλε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα καρύδια και ανακάτεψε με μία ξύλινη κουτάλα για λίγη ώρα ίσα να αναμιχθούν όλα τα υλικά! Ψήσε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο! ΠΡΟΣΟΧ¨Η!!! Δεν θέλουν πολύ ώρα ανακάτεμα γιατί θα βγει όλο τους το λάδι και θα χαλάσει η ζύμη! Και μην χρησιμοποιείς μίξερ! Μόλις βγουν τα σιροπιάζεις στο κρύο σιρόπι και πασπαλίζεις με χοντροκομμένα καρύδια!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!