Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλμυρά μπισκότα

Τα γλυκά μπισκότα τα έχουμε χιλιοδιαβάσει-χιλιοφτιάξει! Αλμυρά όμως; Είναι πεντανόστιμα και το τυράκι μέσα τα νοστιμίζει πολύ! Αν θες βέβαια μπορείς να προσθέσεις μπέικον ψιλοκομμένο αλλά και τυράκι από πάνω ή σουσάμι!
Φτιάξε τα γιατί η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και εύκολη! Αν δεν έχεις χρόνο και θέλεις κάτι γρήγορο εδώ είσαι! Ειναι ένα υγιεινό σνακ για την δουλειά ή το σχολείο! Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι χωρίς γλουτένη!

Υλικά:
1 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα ελαιόλαδο
½  κούπα νερό
¼ – ½ κουταλάκι αλάτι (ανάλογα το είδος του τυριού)
2 κουταλιές γάλα
Εκτέλεση
Βάλε το τυρί , το αλεύρι και το αλάτι σε λεκανίτσα και ανακάτεψε. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και το νερό σταδιακά και ζυμώνεις να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Άφησε να ξεκουραστεί κανένα τέταρτο και την ανοίγεις με το χέρι ή με πλάστη σε χοντρό φύλλο (μισο-ένα εκατοστό). Κόψε με κουπ πατ τα μπισκότα και βάλε στο ταψί. Το περίσσευμα της ζύμης το μαζεύεις, ανοίγεις και κόβεις. Γι αυτό μην βάζεις αλεύρι κατά το άνοιγμα να μη σκληρύνει. Άνοιγε μικρά κομμάτια ζύμης. Τα περνάμε με ένα πινέλο με το γάλα να γυαλίσουν! Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Διατηρούνται (όχι και πολύ γιατί τρώγοντε) σε κλειστό δοχείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!