Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα με ουίσκι και μπουκαλάκι | Birthday cake with mini whiskey bottle

Λοιπόν εδώ είμαστε το αγαπημένο μου ποστ! Τούρτες! Η συγκεκριμένη για τον αδελφό μου! Και ξεκίνησε κάπως έτσι... Ήθελα κάτι όμορφο κάτι διαφορετικό! Μια ιδιαίτερη τούρτα λοιπόν για έναν  ξεχωριστό άνθρωπο! Μπορεί να φαίνεται περίπλοκη και δύσκολη αλλά δεν είναι! Έχει όμως αυτό το όμορφο, το χιουμοριστικό! Όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά! Σου αρέσει; Αν ναι και θες να την φτιάξεις για κάποιον δικό σου, θα στο εξηγήσω αναλυτικά!

Εξωτερικά έχει γαλάζια ζαχαρόπαστα το κέικ είναι βανίλιας με αμύγδαλα, καρύδια και φυσικά ουίσκι! Τέλος απλά σαντιγί με μπλε χρώμα!

Η συνταγή για το κέικ βανίλιας είναι η εξής!

Υλικά
175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
175γρ. ζάχαρη
175γρ. αλεύρι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3 αβγά
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
2 βανιλλίνες
1 φλ. αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ουίσκι

Εκτέλεση
Άσε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει! Κόψε το βούτυρο σε κομματάκια και χτύπησέ το με την ζάχαρη και τις βανιλλίνες μέχρι να ασπρίσουν! Εκεί πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά! Μόλις το μείγμα απορροφήσει και τα τρία αυγά. Έπειτα βάλε το γάλα και το ουίσκι! Ρίξε το αλεύρι, το μπέικιν και τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Ανακάτεψε και ψήσε σε βουτυρωμένη στρογγυλή (κατά προτίμηση) φόρμα 24 εκατοστά για 50 λεπτά με μία ώρα μέχρι να χρυσίσει! Στους 170 βαθμούς! Κάνε το τεστ με την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να δεις αν βγει στεγνή!

Για σαντιγί χτύπησε 500ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και χρωμάτισε! Συμβουλή όσο αφορά τα χρώματα! Αν σου αρέσει να ασχολήσε με τα γλυκά προτίμησε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα! Αρκεί λίγο χρώμα στην μύτη του μαχαιριού για να χρωματίσεις την κρέμα!

Όσο για την ζαχαρόπαστα έχω συνταγές αν θες να φτιάξεις δική σου αν όχι αγόρασε από ζαχαροπλαστείο ή από το ίντερνετ! Για την συγκεκριμένη τούρτα χρησιμοποίησα 200 γραμμάρια ζαχαρόπαστα!

Ζαχαροπαστα

Τέλος μπορείς να αγοράσεις ένα ποτό μινιατούρα αλλά εγώ επειδή το σκέφτηκα τελευταία στιγμή αυτό είχα ένα μπουκαλάκι στο οποίο έβαλα μέσα ουίσκι που χρησιμοποίησα στο κέικ!

Η σύνθεση

Κόψε το κέικ κατά πλάτος στη μέση! Βάλε την σαντιγί ανάμεσα! Άπλωσε ελάχιστη σαντιγί από πάνω και γυρω απο την τούρτα για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα! Άνοιξε την ζαχαρόπαστα με την βοήθεια άχνης σε λεπτο φύλλο και βάλε την προσεκτικά πάνω από την τούρτα! Ίσιωσε με το χέρι σου πιέζοντας ελαφρά ή με ειδική σπάτουλα για ζαχαρόπαστα! Κάνε μια τρύπα σε ένα σημείο της τούρτας να τρυπίσεις και το κέικ και βάλε ανάποδα και κλεισμένο καλά με το καπάκι του το μπουκαλάκι! Πίεσε να στερεωθεί! Διακόσμησε όπως θες! Έτοιμη! Αν θες να την σοροπιάσεις για να είναι πιο μαλακή μην βάλεις πολύ σιρόπι γιατί θα χαλάσει η ζαχαρόπαστα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!