Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τυρένιο "Κουκουνάρι"

Ή πιο απλα μπάλα τυριού με αμύγδαλα!
ΥΛΙΚΆ
250 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φέτα τριμμένη
120 γρ. γκράνμπερις αποξηραμένα

120 γρ. ξηρούς καρπούς χοντροτριμμένους
Για τον στολισμό 250 γρ. αμύγδαλα και μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Άφησε μία ώρα πριν εκτέλεση τηςσυνταγής, το τυρί κρέμα έξω να μαλακώσει! Μετά βάλε όλα τα υλικά της συνταγής σε μπολ καιανακάτεψε με μια σπάτουλα (μαρίζ) να ομογενοποιηθούν! Αν δεν το πετύχεις αυτό πρόσθεσε λίγη τριμμένη φρυγανιά! Βάλε το μείγμα σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον! Όταν περάσει η ώρα βγάλε από το ψυγείο και σμίλεψε την μπάλα σε μορφή κουκουναριού, πιο χοντρό και στρογγυλό πάνω και να λεπταίνει και να γίνεται πιο μυτερό προς τα κάτω! Ακούμπησε σε μια πιατέλα και κάρφωσε τα αμύγδαλα με τη μύτη προς τα κάτω κοντά το ένα στο άλλο για να μοιάζει με κουκουνάρι! Βάλε ένα κλωνάρι δεντρολίβανου στην κορυφή κι άσε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρεις με κρακεράκια και κρασάκι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!