Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής!
Υλικά
500 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά

1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
7 κ.σ. κορν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον λοβό βανίλιας (χάραξε κατά μήκος,βάλε τα σποράκια και τον λοβό στο γάλα). Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάλε σε σιγανή φωτιά! Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει, βγάλε τον λοβό βανίλιας, απέσυρε από την φωτιά και βάλε το βούτυροκαι έναν ένα τα αυγά. Ανακάτεψε γρήγορα να απορροφηθούν από την κρέμα και να μην ψηθούν. Άσε να κρυώσει και αν θες (τιπάκι) βάλε λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί για να αφρατέψει πιο πολύ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στην προσπάθειά τους να φανούν μοντέρνα, κάνουν τόση κατάχρηση που όλα τα πιάτα τους δείχνουν ίδια! Είναι συμπυκνωμένο βαλσαμικό ξύδι, crema di balsamico για τους Ιταλούς ή balsamic reduction ή glaze για τους Άγγλους. Τ ο αυθεντικό βαλσαμικό : Το αυθεντικό βαλσαμικό ξύδι έχει σαν μοναδικό συστατικό το συμπυκνωμένο μούστο σταφυλιών (συνήθως λευκών). Μεταγγίζεται σε μια σειρά διαδοχικά μικρότερων βαρελιών από διαφορετικά ξύλα, όπου βράζει, ωριμάζει και συγκεντρώνει αρώματα. Πωλείται δε, σε τιμές ασυνήθιστες για τα ελληνικά νοικοκυριά (από 100€ έως 400€ τα 100ml). Ο πιό εύκολος τρόπος να φτιάξουμε το δικό μας ιδιαίτερο βαλ σαμικό; Πολύ απλά, μπορούμε να κάνουμε τη δική μας συμπύκνωση, απλώς βράζοντας ένα φτηνό βαλσαμικό ξύδι μέχρι να μειωθεί στο 1/4 του αρχικού όγκου. Και μπορούμε να κάνουμε κα