Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζύμη για ραβιόλια σπιτικά

Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
3 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύειςελαφρά μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού και ρίξε μέσα τ' αυγά. Ανακάτεψε καλά με τα χέρια. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο καιζύμωσε μέχρι να δημιουργηθεί μία ενιαία ζύμη. Δώσε στη ζύμη σχήμα μπάλας, σκέπασε και άφησε να ηρεμίσει 30 λεπτά σκεπασμένη. Πάρε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, δημιούργησε ένα λεπτό στρογγυλόφύλλο. Τοποθέτησε μία κουταλιά του γλυκού *γέμιση της αρεσκείας σουστο κέντρο του μισού του κύκλου. Μ'ένα πινέλο άλειψε λίγο αυγό στις άκρες τις ζύμης. Καλύπτεις με ένα άλλο φύλλο και μ' ένα πιρούνι πάτησε τις άκρες για να ενωθούν και να κλείσουνκαλά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όλη τη ζύμη. Για να μαγειρέψεις τα ζυμαρικά, τα ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τ' αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά. Μόλις τα ζυμαρικά αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο.
*Για γέμιση βάλε φέτα, σπανάκι, τυριά, κιμά (μαγειρεμένο) ή ότι άλλο θέλεις!
Δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτό αρκεί η γέμιση που θα χρησιμοποιήσεις να είναι στεγνή!
*Ιδέες γεύσης για τη ζύμη ραβιόλι
Κόκκινη 20γρ. ζουμί από παντζάρια (δεν θα βγει τελείως κόκκινη όλη η ζύμη αλλάμεμονωμένα) & 40-50γρ. επιπλέον αλεύρι
Πράσινη 20γρ. πέστο βασιλικού & 20-30γρ. επιπλέον αλεύρι
Μαύρη 10γρ. μελάνι σουπιάς & 20-30γρ. επιπλέον αλεύρι
Πορτοκαλί 20 γρ. ζουμί από καρότα (τρίψε καρότα και ζούληξετα να πάρεις τον χυμό τους) & 40-50 γρ. επιπλέον αλεύρι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!