Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σφολιάτα εύκολη και γρήγορη!

Είναι μια εύκολη τεχνική που σου δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με τόσεςσειρές φύλλων δε θα το πιστεύεις!!! Θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή για σφολιάτα και θα την φτιάχνεις συνεχώς! Κάνε πακετάκια και φύλαξέ τα στηνκατάψυξη, με απόψυξη ένα βράδυ στην συντήρηση είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσεις το πρωί!

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. αλάτι
500 ml νερό χλιαρό
200 γρ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο, σχεδόν παγωμένο

Εκτέλεση
Χωρίζεις το βούτυρο σε 4 κομμάτια των 50 γρ. και βάζει στην κατάψυξη για λίγο για να μπορέσεις να το περάσεις από τον χοντρό τρίφτη. Σε μία λεκάνη βάζεις το νερόχλιαρό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αυγά, χτυπάς με το σύρμα, ανακατεύεις και προσθέτεις το αλεύρι λίγο-λίγοκαι άρχισε να ζυμώνεις. Κάνε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζεις με μία πετσέτα για 20 λεπτά. Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Αλευρώνεις τον πάγκο και ανοίγεις τη ζύμη σε όσο μεγάλο φύλλο μπορείς. Τρίβεις το ένα κομμάτι βούτυροπαντού πάνω στο φύλλο και με τονπλάστη τυλίγεις ρολάροντας το φύλλο επάνω στο βούτυρο. Με ένα μαχαίρι κόβεις καιχωρίζεις τη ζύμη κατά μήκος. Διπλώνεις τη ζύμη στο κέντρο, σε τρία κομμάτια, από δεξιά και μετά από αριστερά, να γίνει τετράγωνο το φύλλο! Κάνε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη. Τυλίγεις τις σφολιάτες σε μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να τις ανοίξεις σε φύλλο ή τις βάζειςστην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσεις άλλη φορά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!