Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα Βανίλιας ή Σοκολάτας

ΥΛΙΚΆ
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
550-600 γρ. αλεύρι
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 βανιλλίνες
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. γάλα
2 αυγά

ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτύπα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 10 λεπτά.
Ύστερα ρίξε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Συνέχισε το χτύπημα με το σύρμα ή ζύμωσε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Να κάνεις μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Άσε μέσα στο μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη!
Χώρισε την ζύμη σε μπαλάκια και άνοιξε τα σε φύλλα πάχους ενός εκατοστού με αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες.
Κόψε με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θες! Μόνο να θυμάσε ότι όσο πιο μικρά είναι τοσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
Άπλωσε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αν τα κάνεις όπως εγώ  (μεγάλους κύκλους) ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά.
ΤΙΡ
Με τον ίδιο τρόπο αλλά προσθέτοντας 50 γραμμάρια κακάο και αφαιρώντας 50 γραμμάρια αλεύρι κάνεις τα σοκολατένια μπισκότα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!