Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παστιτσιοσουφλέ!

Είναι η κλασσική συνταγή της Ελληνίδας απεγνωσμένης νοικοκυράς! Περίπου παστίτσιο και περίπου σουφλέ! Ή κάτι ενδιάμεσο; Η γεύση είναι ακαταμάχητη και μπορώ να πω -με περηφάνεια- ότι το τελείωμα του μαγειρέματος στο μικρό πήλινο σκεύος προσδίδει αυτή την έξτρα γεύση στο φαγητό σου! Αν έχεις λοιπόν τέτοια σκεύη μη διστάζεις να τα χρησιμοποιήσεις! Το καλύτερο σ'αυτά είναι το γύρω γύρω εκεί που το τυρί λιώνει ξερένετε και καραμελώνει!
Υλικά
1 πακέτο φουσίλι (βίδες)
½ κιλό κιμά χοιρινό

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
300 γρ. μιξ κίτρινων τυριών τριμμένα
Εκτέλεση
Μακαρόνια  Βράσε σε αλατισμένο τα μακαρόνια στον μισό χρόνο απ'όσον αναγράφεται στην συσκευασία, το μαγείρεμα θα συνεχιστεί στον φούρνο να μην λιώσουν! Στράγγισε και μοίρασε σε πέντε ατομικά πύλινα μπολάκια!
Κιμάς  Σε ένα κατσαρολάκι  ρίχνεις το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και το σκόρδο ολόκληρο! Αφήνεις 2-3 λεπτά να μαραθούν τα λαχανικά και προσθέτεις τον κιμά! Συνεχίζεις το σοτάρισμα για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει αλλά να καραμελώσει! Αφαιρείς το σκόρδο!  Έπειτα ρίχνεις τον πελτέ σοτάρεις λίγο και ρίχνεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό, αλατοπίπερο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνεις να εξατμιστούν τα πολλά υγρά σε χαμηλή φωτιά το περίπου ένα τέταρτο! Μόλις γίνει μοιράζεις στα πύλινα σκεύη!
Πασπαλίζεις με τα τριμμένα τυριά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!