Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κορμός κολοκύθας

Έχουμε συνηθίσει την κλασσική γλυκιά πίτα με κολοκύθα της γιαγιάς με την κανέλα και τα καρύδια! Σταθερή και ακλόνητη αξία... Όσο πειραματίζεται ένας νέος μάγειρας ή μια νέα νοικοκυρά, οι γεύσεις που ανακαλύπτει, με τα ίδια πάντα υλικά είναι ιδιαίτερες! Εδω είμαστε λοιπόν να τις μοιραστούμε...

Υλικά
Παντεσπάνι: 2/3 φλ. πολτοποιημένη κολοκύθα (κόψε σε κύβους, βράσε καλά και πολτοποιήσε)
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. καρύδια ψιλοτριμμένα
3 αυγά χωρισμένα κρόκοι - ασπράδια
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
Γέμιση: 250 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλλίνη
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Παντεσπάνι: χτυπάς στο μίξερ κρόκους αυγών και ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, βανίλια και μπαχαρικά. Ρίχνεις το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τη σόδα και χτυπάς να αφρατέψει το μείγμα.
Σε καθαρό μπολ χτύπα τα ασπράδια  μαρέγκα και τα προσθέτεις στο μείγμα! Ανακάτεψε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ταψί με λαδόκολλα ρίξε το μείγμα, πασπάλισε με τα ψιλοτριμμένα καρύδια και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφαιρείς το παντεσπάνι προσεκτικά από τη λαδόκολλα βάζοντάς το σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη.
Τύλιξε αμέσως σε ρολό και άσε να κρυώσει.
Γέμιση: χτυπάς καλά το τυρί, τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Ρίξε και την άχνη φτιάχνοντας γλάσο-κρέμα. Ανοίγεις το ρολό, βάζεις γέμιση και πασπαλίζεις με καρύδια.
Τυλίγεις απαλά σε ρολό.
Κόβεις τις άκρες για καλύτερη εμφάνιση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!