Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταρτάκια λάιμ με σοκολάτα

Με εύκολη βάση από μπισκότα, δυνατή κρέμα λάιμ και φυσικά... σοκολάτα!

Υλικά
ΒΆΣΗ  1 πακέτο Πτι Μπερ τριμμένα
100 γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
ΚΡΈΜΑ  100 γρ. Φρεσκοστιμένο χυμό λάιμ
Ξύσμα από 2 λάιμ
200 γρ. Νερό
3 κ.σ. Κορν φλάουρ
*100-150 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση
ΒΆΣΗ  Τρίψτε τα μπισκότα και λιώσε την μαργαρίνη και ανέμειξε τα δύο υλικά καλά να πάει παντού η μαργαρίνη! Μοίρασε σε φόρμες για κάπκεικς δυο κουταλιές της σούπας απο το μείγμα και πίεσε καλά με ένα ποτήρι να γίνει συμπαγές! Βάλε στην κατάψυξη τα φορμάκια.
ΚΡΈΜΑ  Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακάτεψε να διαλυθούν! Βάλε σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα! Μόλις γίνει άφησε την έξω να πέσει η θερμοκρασία και μετά βάλε στο ψυγείο!
Για την σοκολάτα λιώσε την κουβερτούρα και πάνω σε μια λαδόκολλα με ένα κουτάλι της σούπας κάνεμερικούς λεπτούς "δίσκους" σοκολάτας για το τέλος του γλυκού! Άφησε έξω να σταθεροποιηθούν!
ΣΎΝΘΕΣΗ   Αφου κυρώσει καλά η κρέμα... Βγάλε κατευθείαν από την κατάψυξη τις βάσεις! Γύρνα τα φορμάκια ανάποδα στον πάγκο και χτύπα απαλά τον πάτο να πέσουν! Γύρισέ τα και με την βοήθεια κορνέ ή με ένα μικρό κουταλάκι βάλε κρέμα πάνω στις μπισκοτένιες βάσεις! Βάλε για "καπελάκι" τον δίσκο σοκολάτας κι έτοιμα!

*Ή ζάχαρη εξαρτάται από το πόση οξύτατα θέλεις να χει το γλυκό σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!