Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προφιτερόλ φουλ της σοκολάτας

Υλικά
Ζύμη 120 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
80 γρ. βούτυρο
200 ml. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ.ζάχαρη
4αυγά
Γέμισμα 300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 βανιλλίνη
Κρέμα 300 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
60 γρ. κορν φλάουρ
1 βανιλλίνη
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Για τη ζύμη, σε μία κατσαρόλα βράσε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν χαμηλώνεις την θερμοκρασία και προσθέτεις το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι ν αρχίσει να πήζει! Αποσύρεις απο την φωτιά και προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με σπάτουλα καλά. Αφήνεις τη ζύμη να κρυώσει. Σε ταψί με λαδόκολλα βάλε με ένα κουταλάκι του γλυκού την ζύμη ή αν έχεις με κορνέ! Ψησε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 15-20. Μόλις ψηθούν άσε να κρυώσουν!
Για το γέμισμα, χτυπά την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να αφρατεύει ρίξε σιγά σιγά την άχνη, το κακάο και την βανιλλίνη. Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη! Γέμισε τα σουδάκια ένα ένα με κορνέ κι αν δεν έχεις κάνε μια τρύπα με την πίσω άκρη του κουταλιού και γέμισε έτσι!
Για την κρεμα, φτιάξε την κρέμα σοκολάτας τελευταία στιγμή! Βάλε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το κακάο. Βάλε σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει! Εκτός φωτιάς βάλε το βούτυρο και ανακάτεψε!
Για τη σύνθεση, βάλε σε ποτήρι από 7-8 σουδάκια, και περίχυσε με την ζέστη κρέμα σοκολάτας. Άφησε μισή ώρα να σταθεί και σέρβιρε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!