Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πιτσογουρουνάκια

Ας παίξουμε! Πιτσάκια σε σχήμα γουρουνάκι! Παιχνιδιάρικα, πεντανόστιμα και εύκολα! Φτιάξε τα και βάλε στο μπουφέ του παιδικού πάρτι και εντυπωσίασε! Το ζυμάρι είναι αφράτο και τραγανό! Γέμισε με ότι  θέλεις!

Υλικά
Ζύμη: 3 φλ. αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
½ κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
⅔ φλ. ζεστο γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
Γέμιση: 200 γρ. ζαμπόν
200 γρ. γκούντα
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
5 κ.σ. κέτσαπ
Μαύρο πιπέρι κόκκους
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Ζύμη: Ζυμώνεις όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, προσέχοντας να μην έρθει σε άμεση επαφή η μαγιά με το αλάτι και το ξύδι γιατί δεν θα φουσκώσει. Ζυμώνεις άλλα 5 λεπτά στον πάγκο με αλευράκι για να γίνει απαλή ζύμη. Λαδώνεις ελαφρά ενα μπωλ. Βάλε την ζύμη και άλειψε από πανω με λίγο λάδι να μη στεγνώσει και ξεραθεί. Σκέπασε με πετσέτα κουζίνας και άσε μια ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Γέμιση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί έκτος από τους κόκκους πιπεριού.
Συναρμολόγηση: Κόβεις τη ζύμη σε 10-15 μερίδες ανάλογα το μέγεθος που θέλεις να έχουν τα γουρουνάκια σου! Άνοιξε στην παλάμη σου το κάθε ζυμαράκι, βάλε λίγη γέμιση στο κέντρο, τύλιξε καλά και βάλε σε ταψί με λαδόκολλα! Με το ένα μπαλάκι ζύμη δημιούργησε μύτες, αυτιά και ουρίτσες! Με τους κόκκους πιπεριού κάνε τα μάτια! Άλειψε με τον κρόκο αραιωμένο με το αυγό να γυαλίσει! Ψήσε τα γουρουνάκια στους 200°C για 20-25 λεπτά να χρυσίσουν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!