Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cheesecake Λεμόνι

Καιρό είχατε να φάτε κάτι απ'τα "χεράκια" μας! Γι'αυτό σας αποζημιώνω με ένα νοστιμότατο αρωματικό γλυκάκι, με λεμόνι!

ΥΛΙΚΑ
Βάση:
125 γρ. βούτυρο
250 γρ. μπισκότα digestive
Κρέμα:
250 γρ. τυρί κρέμα
3 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
2 λμσ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
Κρέμα λεμόνι:
Χυμό και ξύσμα απο 4 λεμόνια
4 αυγά
325 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανάμειξε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Άπλωσε τη βάση ομοιόμορφα στο ταψί και βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα. Παράλληλα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί, πρόσθεσε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Άπλωσε την κρέμα πάνω από τη βάση και άφησε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον! Για την κρέμα λεμόνι. Εκτός φωτιάς πάρε μια κατσαρόλα κατσαρόλα και ρίξε τα αυγά. Χτύπα τα καλα να σπάσουν οι κρόκοι μαζί με την ζάχαρη. Έπειτα πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα απ'το λεμόνι. Διέλυσε και το κορν φλάουρ και ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στο στην φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε και το βούτυρο. Συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή παχύρευστη υφή. Στη συνέχεια χαμήλωσε την εστία και ανακάτεψε για 1 λεπτό ακόμα.Έπειτα άφησε στην άκρη λίγο να κρυώσει και απλωσε την πάνω στο τσιζ κέικ! Καλή Επιτυχία! 👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!