Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολάκια σοκολάτας

Μπολάκια φτιαγμένα από σοκολάτα, μέσα στα οποία μπορες να σερβίρεις παγωτό, κρέμες ή ότι άλλο θέλεις... Έξυπνη ιδέα για ένα πάρτυ, εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Υλικά (για 3)
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κ.σ . μαργαρίνη +έξτρα για το άλλειμα των μπαλονιών
3 μπαλόνια

Εκτέλεση
Λιώσς την σοκολάτα με τις 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε μπεν μαρί και ανακάτευε συνεχώς. Σε έναν δίσκο βάλε λαδόκολλα και φούσκωσε τα μικρά μπαλόνια περίπου σε μέγεθος πορτοκαλιού. Άλειψε τα μπαλονάκια με ελάχιστη μαργαρίνη και τα βούτηξέ τα μέχρι τη μέση στην κουβερτούρα. Ακούμπα πάνω στη λαδόκολλα και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα. Θα περισσέψει σοκολάτα. Μετά λιώσε ξανά την σοκολάτα στο μπεν μαρί όπως είνα, ανακάτευε με μαρίζ να πέσει η θερμοκρασία και βούτηξε ξανά στη σοκολάτα. Άφησε άλλη μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Με μια καρφίτσα σκας τα μπαλόνια, τα αφαιρείς με προσοχή το μπαλόνι και το μπολάκι είναι έτοιμο για γέμισμα και κατανάλωση!

Τip
*Ανακάτεψε τη σοκολάτα να κρυώσει πριν βουτήξεις μέσα τα μπαλόνια γιατί υπάρχει κίνδυνος να σκάσουν, λόγω της ζεστής σοκολάτας.
*Βουτάμε 2 φορές μέσα στην σοκολάτα για πιό παχύ στρώμα και σίγουρη επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!