Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολη Ζαχαρόπαστα ή Fondant

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζαχαρόπαστα ή φοντάν! Νόστιμη και εύπλαστη... Φτιάξε ότι σου αρέσει για να στολίσεις τα γλυκά και τις τούρτες σου!

Υλικά
100γρ. φυτικό λίπος (π.χ. μαργαρίνη)
800γρ. άχνη ζάχαρη
4 κ.σ. χυμός λεμόνι
5 κ.σ. νερό
2 βανιλίνες
Χρώματα ζαχαροπλαστικής 

Εκτέλεση
Βάλε τη μισή ζάχαρη, το φυτικό
λίπος, το νερό και τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και άσε τα να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας. Βάλε τις βανιλίνες. Βγάλε τα από τη φωτιά και άρχισε να ρίχνεις σιγά-σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη, ξεκινώντας να ζυμώνεις όταν γίνει πολύ πηχτό το μίγμα. Εδώ αν θέλεις βάζεις χρώμα περίπου 2 κουταλιές της σούπας, εξαρτάται πόσο έντονο χρωματισμό θέλεις να κάνεις! Στο πλάσιμο, βλέπεις τις αναλογίες και βάζεις παραπάνω ζάχαρη αν γίνει πολύ αραιό ή παραπάνω λίπος εάν γίνει πολύ σφιχτό. Μόλις γίνει μια εύπλαστη ομοιόμορφη ζύμη, την τυλίγεις σε μεμβράνη και την αποθηκεύεις στο ψυγείο το πολύ 3 μέρες.

Τip
*Εάν σκληρύνει πολύ στο ψυγείο,
μπορείς να την ζεστάνεις για λίγα
δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμμάτων ή στον κανονικό
σε αερόθερμο για 5 λεπτά στους
180°C και μετά με ζύμωμα και λίγο νεράκι να την μαλακώσεις όσο θες!
*Για να την τοποθετήσεις, ανοίγεις φύλλο με τον πλάστη και τοποθετείς πάνω στην τούρτα ή τα κέικ σου.
*Εάν θέλεις να φτάξεις στολίδια, απλά την πλάθεις σαν πλαστελίνη.
*Αντί για φυτικό λίπος βάλε ένα σακουλάκι Marshmallows. Δεν θα πιστεύεις γεύση!
*Μπορείς, εάν γίνει πολύ σκληρό το
μίγμα σου ή δεν ζυμώνεται να το
"δέσεις" με λίγο ζαχαρούχο γάλα!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...