Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολη τάρτα σοκολάτας

Μια εύκολη συνταγή για τάρτα, με γρήγορη και τραγανή βάση από μπισκότα!

Υλικά (24εκ.)
Βάση: 250 γρ. μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
80 γρ. κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
Γέμιση: 400 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
250 γρ. γάλα ζεστό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Τάρτα: Τρίβεις τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνεις το βούτυρο, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή. Βάζεις τα
μπισκότα  στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύεις πάρα πολύ καλά. Στρώνεις στο ταψάκι για βάση της τάρτας. Πιέζειε με τη βάση ενός ποτηριού ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Σηκώνεις λίγη από τη βάση στα πλάγια της για τοιχώματα. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την γέμιση.
Γέμιση: Ζεσταίνεις το γάλα πολύ καλά και το προσθέτεις στη σοκολάτα που έχεις ψιλοκόψει πολύ καλα και την έχεις σε ένα μπολ. Βάζεις το γάλα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας καλά με μαρίζ πριν βάλεις την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή και πιό πλούσια. Τελος προσθέτεις το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύεις να λιώσει κι αυτό!
Ολοκλήρωση: Αφού ετοιμάσεις την γκανάς τη βαζεις πάνω στην τάρτα. Αφηνεις να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζεις να παγώσει στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΤΙΡ
Η τάρτα διατηρείται εκτός ψυγείου γιατί έτσι ή σοκολάτα έχει όλα της τα αρώματα και την γεύση της.
Πρέπει να έχεις ένα μαχαίρι ζεστό, ώστε να κόβονται όμορφα τα κομμάτια. Αυτό μπορείς να το πετύχεις έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και, κάθε φορά που θέλεις να κοψεις ένα κομμάτι, βούτηξε τη λάμα του μαχαιριού εκεί μέσα και, σκούπισέ την με ένα πανί, και κόψε!
Μπορείς να την συνδυάσεις με παγωτό αλλά και από μόνη της είναι απολαυστική!
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη 👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!