Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κις λορέν μανιταριών

Αλμυρή τάρτα. Ιδανική για να ανοίξεις ένα δείπνο, κόβοντας μικρά κομματάκια. Χορταστική αν επιλέξεις να φας ένα κομμάτι. Αντικατέστησε τα μανιτάρια με αλλαντικά ή άλλα λαχανικά, όπως αρακά, που θέλεις!!! Εδώ είναι μια πανεύκολη συνταγή για ζύμη. Δεν χρειάζεται μίξερ ή περίπλοκες μαγειρικές τεχνικές για το ζύμωμα. Είναι γρήγορη γιατί δεν θα περιμένεις να παγώσει για να ανοίξεις φύλλο!

Υλικά (24 εκ.)
Ζύμη: 1 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. νερό παγωμένο
Γέμιση: 300 γρ. απρομανίταρα φρέσκα σε φέτες
4 μπουκετάκια μπρόκολο
4 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
120 γρ. έμενταλ τυρί τριμμένο
2/3 φλ. μισό-μισό γάλα και κρέμα γάλακτος
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζύμη Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170°C. Ανακατεύεις σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι. Σε άλλο σκεύος χτυπάς με σύρμα το ελαιόλαδο και το νερό και τα ρίχνεις στο αλεύρι. Ζυμώνεις μέχρι να γίνει ενιαία ζύμη. Ανοίγεις το ζυμάρι σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί. Βουτυρώνεις το ταψί και μεταφέρεις το φύλλο μέσα. Πατάς να στρώσει το φύλλο στο ταψί. Ψήνεις 15' χωρίς τη γέμιση και βάζοντας μια ζελατίνα με όσπρια ως βάρος για να μην φουσκώσει.
Γέμιση Σωτάρεις τα μανιτάρια με το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Προς το τέλος προσθέτεις το σκόρδο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ χτυπάε τα αυγά και προσθέτεις το μείγμα γάλακτος-κρέμας. Αδειάζεις τα λαχανικά στη ζύμη, απλώνεις το τυρί ομοιόμορφα και περιχύνεις με το μείγμα αυγών-κρέμας. Από πάνω τοποθετείς τα μπουκετάκια μπρόκολο για να έχεις κι ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Ψήνεις για άλλα 40-45′. Αφήνεις να κρυώσει λίγο για να στέκεται το κομμάτι κόβεις και σερβίρεις.

Τip
*Διατηρούνται στο ψυγείο για 4 ημέρες.
*Φτιάξε έτοιμες μισοψημένες βάσεις για κις λορέν. Άφησε να ξεπαγώσουν στη συντήρηση και φτιάξε οπότε θέλεις! Διατηρείς για ένα μήνα μόνο στην κατάψυξη μισοψημένη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!