Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεματάκι με Ψάρι

Αν σου είναι δύσκολο να ψήνεις ψάρι ή δεν ξέρεις πως να το κάνεις και φοβηθείς ότι θα το κάψεις ή το αφήσεις ώμο αυτή είναι η συνταγή που σου "λύνει" τα χέρια! Δεν στεγνώνει, κρατάει τα ζουμιά του και γίνεται πολύ νόστιμο! Η γεύση και το άρωμα του βουτύρου ενισχύσει την ένταση του φαγητού, θα σε εκπλήξει!

Υλικά (4 μερίδες)
4 φιλέτα άσπρο ψάρι
12 λεπτές φέτες λεμόνι ή λάιμ
4 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Προθερμένεις το φούρνο στους 180°C. Κόψε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Στο κέντρο κάθε χαρτιού στρώσε λίγο κρεμμύδι, πάνω του βάλε το φιλέτο. Πασπάλισε με αρωματικά και τοποθέτησε από τρεις φέτες λεμόνι πάνω στο κάθε φιλέτο. Μέσα στο κάθε δέμα βάλε από μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο. Τύλιξε κλείνοντας πολύ καλά τις άκρες. Βάζεις τα δεματάκια σ ταψί και ψήνεις για 20 λεπτά. Σερβίρεις αμέσως!

Τip
Μέσα στα δεματάκια μπορείς να βάλεις κι άλλα λαχανικά όπως λεπτοκομμένες πατάτες, φρέσκια ντομάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!