Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ με ταχίνι

Κέικ με ταχίνι, ότι πρέπει για το νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής!

Υλικά (μακρόστενη φόρμα κέικ)
230 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. ταχίνι
80 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
1κ.γλ. κανέλλα
70 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
50 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση
Μούλιασε για 5' τις σταφίδες στο κονιάκ. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάλε το λάδι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ χωρίς τις σταφίδες και το ταχίνι. Ανακάτεψε πολύ καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και να αναμειχθούν καλά τα υλικά.Σε άλλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά. Βάλε το μείγμα με τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρεις έναν παχύρευστο χυλό. Ρίξε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνεις για 30-40 λεπτά. Τσεκάρεις στο κέντρο του κέικ με οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...