Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα σοκολάτας καρδούλες

Σοκολάτα, μπισκότα, καρδούλες... Το τρίπτυχο του Βαλεντίνου!

Υλικά
115 γρ. μαργαρίνη θ.δ.
50 γρ. ζάχαρη
1 φλ. του καφέ γάλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκο
1 βανιλίνη
130 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτύπησε με το φτερό το βούτυρο σε κομματάκια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζεις τον κρόκο του αυγού, το γάλα και την βανιλίνη. Ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το προσθέτεις στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύεις ή ζυμώνεις στο χέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά, αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο αλεύρι ακόμη. Κλείνεις τη ζύμη με ζελατίνα και τη βάζεις στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στον πάγκο πασπαλίζεις λίγο κακάο και ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους ενός δακτύλου, κόβεις με κουπάτ καρδιές. Στρώνεις τα μπισκότα στο ταψί και ψήνεις για 12-15 λεπτά. Βγάζεις αμέσως από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν.

ΤΙΡ
*Αν θέλεις, υπάρχουν στο εμπόριο χρυσόσκονες για τρόφιμα, χρωματιστά καραμελάκια, μπορείς να τα στολίσεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...