Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαγειρικά κολπάκια vol.1 (1-8)

1. Όλα εξαρτώνται από την προετοιμασία του κάθε φαγητού! Απέβαλε το στρες με ένα απλό τρόπο. Ξεκίνα την προετοιμασία νωρίτερα ή από το βράδυ!

2. Όσο μικρότερο είναι αυτό που μαγειρεύεις, τόσο υψηλότερη πρέπει να είναι η θερμοκρασία ψησίματος. Για παράδειγμα όταν ψήνεις μικρά κεκάκια ψήσε τα στους 200°C μόνο για 10 λεπτά.

3. Αποθήκευσε τα μπαχαρικά σου σε δροσερά, σκοτεινά σημεία και ποτέ πάνω από την κουζίνα που έχει υδρατμούς και ζέστη. Η υγρασία, το φως και η ζέστη αποδυναμώνουν την γεύση και το άρωμα των μπαχαρικών.

4. Χρησιμοποίησε ένα χοντρό ειδικό εργαλείο κοπής για να κόψεις τα λαχανικά για σαλάτες ή σάλτσες και βιεγκρέτ. Μπορείς να δημιουργήσεις μια σάλτσα με πορτοκαλί και μάραθο προσθέτοντας τριμμένο μάραθο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια απλή βινεγκρέτ.

5. Πάντα να φυλάς στην κατάψυξη ποσότητες κομμένων λαχανικών ή κρεατικών που δεν χρησιμοποίησες σε πλαστικές σακούλες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις μια ωραία σούπα ή βραστά λαχανικά βγάζοντας απλά την σακούλα από την κατάψυξη.

6. Εάν μαγειρεύεις για κάποιο επίσημο γεύμα ή δείπνο ποτέ μην δοκιμάσεις μια νέα συνταγή ή κάποιο νέο υλικό αν δεν είσαι
100% σίγουρος/η για αυτό που πας να κάνεις.

7. Μαγείρεψε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που σας δίνει η συσκευασία του κατασκευαστή, και τελείωσε το μαγείρεμα σε ζεστό τηγάνι μαζί με την σάλτσα.

8. Φτιάχνοντας αυγά μάτια για να τους δώσε μια άλλη διάσταση στην γεύση ρίξε στο τηγάνι πολύ λίγο ξύδι μπαλσάμικο αφού έχεις βγάλει τα αβγά από μέσα και αφού ζεσταθεί το ξύδι με το λάδι ρίξε αυτή την σάλτσα πάνω στα αυγά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!