Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικά ζαχαρωτά (marshmallows)

Για ερωτευμένους και μη, αλλά και για όλους όσοι αρέσει το παιχνιδιάρικο γλυκάκι! Ιδανικό για παιδικά πάρτυ! Βάλε χρώματα και φαντασία, κόψτε διαφορετικά σχήματα και σχέδια και εντυπωσίασε απλά με σπιτικά ζαχαρωτά!!! Κάρφωσέ τα σε ξυλάκια για σουβλάκι, τύλιξε με ζελατίνη, διακόσμησε με πολύχρωμες κορδέλες και κάνε τις πιό όμορφες μπομπονιερίτσες για τα βαφτήσια του παιδιού σου. Χειροποίητες και οικονομικές!!!

Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
4 φύλλα ζελατίνη
2 βανιλίνες
Άχνη ζάχαρη (πασπάλισμα)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Καρύδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Μούλιασε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Βράσε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό για 7 λεπτά. Στράγγισε καλά και ρίχνουμε τη ζελατίνη μέσα στο νερό με την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί. Αφού κρυώσει (εδώ αν θέλεις προσθέτεις χρώματα) το μείγμα, μεταφέρεις και χτυπάς μαζί με τις βανιλίνες στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει (αν έχεις βάλει χρώμα μην περιμένεις να ασπρίσει!) και να γίνει σφιχτό, όπως η μαρέγκα. Ετοιμάζεις ένα ταψάκι, απλώνεις λαδόκολλα μέσα, πασπαλίζεις με την άχνη ζάχαρη και ρίχνεις το μείγμα σε πάχος 2 εκ. Πασπαλίζεις με άχνη κι από πάνω. Αφήνεις να πήξει εκτός ψυγείου (8-10 ώρες). Κόψε σε ό,τι σχήμα θέλειε (εδώ ένεκα Αγίου Βαλεντίνου, με κουπάτ καρδιά). Αν θέλεις κυλάς στην καρύδα ή σε ότι άλλο να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.

ΤΙΡ
*Χρησιμοποίησα αλουμινένιο ταψάκι μίας χρήσης, τετράγωνο. Βοηθάει στο να βγει το ιδανικό πάχος.
*Διατηρούνται για αρκετό καιρό σε πλαστικό βαζάκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!