Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαγειρικά κολπάκια νοl.2 (9-16)

9. Αφού έχεις τελειώσει με την κοπή ή το τρίψιμο του σκόρδου,  τρίψε τα χέρια σας πάνω στον ανοξείδωτο νεροχύτη σας για 30 δεύτερα πριν τα πλύνετε. Η μυρωδιά θα φύγει αμέσως.

10. Το κοτόπουλο είναι εξαιρετικά δύσκολο στην μαγειρική. Το μυστικό είναι το αλάτι. Πρέπει να αλατίζουμε τα πουλερικά πριν το ψήσιμο για φοβερή γεύση.

11. Αν σου σβόλιασε η κουβερτούρα που έλιωσες, μην την πετάξεις. Βγάλε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίξε 2-3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο (ανάλογα με την ποσότητα της σοκολάτας) και ανακάτεψε. Σιγά-σιγά, η σοκολάτα θα πάρει ξανά τη λεία μορφή της.

12.Ο χρόνος ψησίματος των γαρίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά γιατί αλλιώς σκληραίνει το κρέας τους.

13. Για αφράτα κέικ, χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μόνα τους για 5 λεπτά και μετά πρόσθεσε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά.

14. Για να σου γίνει σφιχτή η σαντιγύ , ρίξε μαζί με την κρέμα γάλακτος 5 σταγόνες λεμόνι και.χτύπησέ τα στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα. Αν θέλεις να δώσεις λίγη γεύση στη σαντιγύ , βάλε λίγο λικέρ, ρούμι, κονιάκ ή ουίσκι. Προσοχή, μόλις σφίξει η σαντιγύ, σταμάτα αμέσως το χτύπημα, αλλιώς θα κόψει.

15. Όταν χρησιμοποιείς φρέσκια μαγιά σε ζύμη, όπως όταν φτιάχνεις ψωμί, δεν πρέπει κανένα από τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής να είναι καυτό ή παγωμένο. Τα καυτά υλικά καταστρέφουν τους ζυμομύκητες της μαγιάς και δεν αφήνουν τη ζύμη να φουσκώσει. Ενώ τα παγωμένα τους αδρανοποιούν, με αποτέλεσμα η ζύμη να «κάτσει». Επίσης η μαγιά δεν πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με το αλάτι γιατί πάλι δενβθα φουσκώσει!

16. Για να γίνει πιο τραγανό και ευπαρουσίαστο το φύλλο της πίτας -έτοιμο ή σπιτικό- ράντισέ το με λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών, πριν το ψήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!