Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλμυρά τρουφάκια τυριού

Υλικά:
350 γρ. κατσικίσιο μαλακό τυρί (ή μιξ μαλακών λευκών τυριών)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε μπολ το
κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, το φιστίκι και τα καρύδια. Βάζουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια, φρυγανισμένη μπαγκέτα, σε σαλάτα.

ΤΙΡ
Αν θέλετε, τα κυλάτε μέσα σε τριμμένο φιστίκι, καρύδι, σουσάμι, μαυροκούκι ή ότι άλλο θελήσετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...