Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άγριο Ρύζι με Μανιτάρια

Υλικά
400 γρ. άγριο και μακρύκοκκο ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400 γρ. μανιτάρια ψιλλοκομμένα
5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ βούτυρο (προαιρετικά)
1/2 κούπα κρασί μαρσάλα (ή άλλο γλυκό κρασί)
10 λιαστές ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ή μέχρι το σημείο που τα τρώμε. Προσθέτουμε και τις λιαστές τομάτες προς το τέλος του σωταρίσματος. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ (2-3 λεπτα) αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε το ρύζι με τα μανιτάρια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...