Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σουφλέ με βίδες και τυριά!

Εύκολο και νόστιμο φαγητό, ξεχωριστό και ιδανικό για την ημέρα των ερωτευμένων! Κυρίως αν το σερβίρετε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη με λίγη πράσινη σαλάτα στο πλάι!!!

Υλικά (24εκ. ή 12 ατομικά)
500 γρ. βίδες
Ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
170 γρ. γάλα εβαπορέ
250 γρ. γκούντα 
250 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. ροκφόρ ή τσένταρ ή φέτα (προαιρετικά)
10 φέτες μπεϊκον
3 αυγά
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια 5-7 λεπτά λιγότερο απ'όσο αναγράφεται στην συσκευασία (θα βράσουν κατά το ψήσιμο) τα σουρώνουμε και έπειτα τα λαδώνουμε κανονικά (5-6κ.σ.). Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Προθαιρμένουμε το φούρνο στους 180°C. Στο σκεύος που θα φτιάξουμε το σουφλέ στρώνουμε λίγη παρμεζάνα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Έπειτα τρίβουμε και ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί σ'ένα μπολ και κρατάμε το 1/3 των τυριών για το τέλος.  Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μείγμα τυριών, τις πιπεριές, το μπέικον, ρίχνουμε πιπέρι και τα ρίχνουμε μέσα σε βουτυρωμένο σκεύος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι την ομογενοποίηση κρέμα γάλκτος, γάλα και αυγά με λίγο αλάτι. Το προσθέτουμε στο σκεύος απαλά. Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά που κρατήσαμε στην άκρη. Ψήνουμε το σουφλέ στους 180°C μέχρι να ροδίσει από πάνω, και για να το τσεκάρετε μπορείτε να κουνήσετε το σκεύος, να μην κουνιέται το μείγμα!

ΤΙΡ
*Προσοχή με το αλάτι, γιατί τα τυριά έχουν την δική της αλμυρά!!!!!
*Αφήστε 10' να "σταθεί" πριν σερβίρετε, αλλά να είναι ζεστό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!