Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περίσσεψε κοτόπουλο;;;

Το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), κάτι που ισοδυναμεί με 1,3 δισ. τόνους τροφίμων, την ίδια στιγμή που υποσιτίζονται πάνω από 850 εκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι λοιπόν η ανακύκλωση φαγητού είναι σημαντική. Κυρίως στις μέρες μας. Μαγειρικά όμως το πρόβλημα είναι πως δεν γνωρίζεις πώς να τροποποιήσεις και να ξαναχρησιμοποιήσεις το χθεσινό φαγητό. Παρακάτω θα διαβάσεις τρόπους ανακύκλωσης για το κοτόπουλο.

1. Φτιάξε κοτόπιτα ή τάρτα με κοτόπουλο. Είναι ίσως η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό. Με λίγα ακόμη υλικά μπορείς να έχεις μια γευστική πίτα.
2. Συνόδεψέ το με ρύζι, ζυμαρικά, πατάτα ή πουρέ και σάλτσα της αρεσκείας σου. Η σαλτσούλα θα σε ξεγελάσει και δε θα καταλάβεις πως τρως φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Μπορείς να πειραματιστείς με γεύσεις πικάντικες, γλυκόξινες κ.α.
3. Κάνε το κοκκινιστό στην κατσαρόλα ή λεμονάτο με ρίγανη πατάτες για να μην πάει χαμένο.
4. Φτιάξε σουβλάκια! Πέρασέ το μέσα σε καλαμάκια όπου μπορείς να προσθέσεις και ψητά λαχανικά όπως πιπεριά, μανιτάρια, ντομάτα στο ενδιάμεσο ή χρησιμοποίησέ το για να φτιάξεις τις δικές σου πίτες σουβλάκι ή και σάντουιτς με προσθήκη των υλικών της αρεσκείας σου (πχ ντομάτα, μαρούλι γιαούρτι τζατζίκι, ή μαγιονέζα, πατάτες, πάπρικα ή ότι άλλο φανταστείς).
5. Πρόσθεσέ το σε σαλάτες. Και η σαλάτα μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα γυεστικό γεύμα με λίγη φαντασία. Βάλε κοτόπουλο, ξηρούς καρπούς και σος της αρεσκείας σου και καλή όρεξη.
6. Φτιάξε κοτοκροκέτες. Αν η ποσότητα του κρέατος που έχει περισσέψει δεν αρκεί για να φτιάξεις φαγητό τότε μπορείς να κάνεις κάποιο ορεκτικό κι οι κοροκέτες είναι ίσως η πιο εύκολη και γρήγορη λύση.
7. Αν σου αρέσουν οι μεξικάνικες γεύσεις μπορείς πολύ έυκολα να φτιάξεις τορτίγιες! Πρόσθεσε στις τορτίγιες σου κοτόπουλο, τριμμένο τυράκι, κρεμμύδι και λαχανικά, σαλτσούλα καυτερή, λίγη γκουακαμόλε, ζέστανέ τις και είναι έτοιμες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!