Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπαμπάδες απλοί και εύκολοι!

Πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε το κλασσικό γλυκό χωρίς να πολύπλοκες διαδικασίες.

Υλικά (12 μπαμπαδάκια)
Βάση 5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Σιρόπι: 2 1/2 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
Μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη γεύση της προτίμησής σας
Γέμισμα: Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βάση στο μίξερ να ανακατευτούν καλά. Βουτυρώνουμε και γεμίζουμε 12 θήκες για μάφιν μέχρι τη μέση γιατί το μίγμα με το ψήσιμο θα φουσκώσει αρκετά. Τα ψήνουμε στους 175°C μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε. Αλείφουμε ελαφρώς με πινέλο την μαρμελάδα να γυαλίσουν τα μπαμπαδάκια. Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με σαντιγί. Ή  εναλλακτικά βάλτε την σαντιγί πάνω στο γλυκό και όχι μέσα. Σερβίρετε προαιρετικά με κερασάκια ή φιστίκια Αιγίνης ανάλατα!

ΤΙΡ
Αν η μαρμελάδα είναι πολύ παχιά  αραιώνουμε με λίγο σιρόπι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!