Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τυρόμπαλες!

Υλικά (25 μπαλάκια)
8 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κούπα αλεύρι
4 αυγά
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
2 κ.γλ. ψιλοκομμένο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 πράσινη πιπεριά σε μικρούς κύβους (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να φτάσει σε βρασμό. Χαμηλώστε την
θερμοκρασία και προσθέστε όλο το αλεύρι με μιας, ανακατεύοντας γρήγορα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μίγμα. Αφήστε το στην φωτιά για άλλα δύο λεπτά. Στην συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για λίγο, ανακατεύοντας ελαφρώς. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας κάθε φορά, ώστε να ενσωματωθούν στην ζύμη (μπορείτε να το κάνετε στο μίξερ). Προσθέστε το τυρί, το θυμάρι, την πιπεριά και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σχηματίστε μπαλίτσες με ένα κουτάλι της σούπας και τοποθετήστε τις σε ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα, σε
προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 10 λεπτά στους 220 βαθμούς, μέχρι οι μπαλίτσες να φουσκώσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...