Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Apple chips

Όταν η λιγούρα σου χτυπάει την πόρτα, και αναζητάς κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο. Συνήθως βαριέσαι να μαγειρέψεις κάτι υγιεινό, οπότε η λύση είναι... junk food. Πατατάκια, σοκολάτες και καθετί με 3ψήφιο αριθμό θερμίδων είναι η λάθος λύση! Τα πιό υγιεινά, νόστιμα τσιπς είναι εδώ. Και τα φτιάχνεις στην κουζίνα σου σε λίγη ώρα. Εντυπωσιάζεις ακόμα και τον εαυτό σου γιατί είναι ασυνήθιστο σνακ.  

Υλικά:
3 μεγάλα μήλα
2 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 100°C. Κόβεις τα μήλα σε λεπτές λωρίδες έτσι ώστε να σχηματιστούν λεπτές στρόγγυλες φέτες. Τα τοποθετείς σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνεις στους 200°C μέχρι ν'αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να "τσαλακώνονται". Μόλις γίνουν τραγανά είναι έτοιμα. Μπορείς να τα πασπαλίσεις με κανέλα για να γίνουν ακόμη πιο γευστικά και αρωματικά.

Tip:
Πιο γρήγορα μπορείς να τα φτιάξεις και στο φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετείς σε λαδόκολλα τις ροδέλες και αφήνεις  για 5-6 λεπτά μέχρι οι άκρες των μήλων να αρχίσουν να τσαλακώνονται. Τέλος, αφήστε τις φέτες να ξεραθούν και σερβίρετέ τις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!