Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Muffins με βατόμουρα

ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
2/3 φλ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 βανιλίνες
300 γρ. βατόμουρα, φρέσκα ή
κατεψυγμένα
Αλεύρι όσο πάρει
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρ. αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αν τα βατόμουρα είναι φρέσκα καθαρίζουμε αφαιρούμε τα κοτσανάκια κόβουμε μερικά στα δυο κι αφήνουμε κάποια ολόκληρα, εάν είναι κατεψυγμένα αποψύχουμε και σε χαρτί κουζίνας στραγγίζουμε καλά, κόβουμε ομοίως. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε το γάλα. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε 2 κούπες αλεύρι (για αρχή, μπορεί θα χρειαστεί κι άλλο) με το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε μέσα τα κομμένα βατόμουρα. Εδώ βλέπουμε την ζύμη, πρέπει να είναι παχύρευστη, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει τη μορφή που θέλουμε. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για μάφινς και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα μέσα σε κεκάκι, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!