Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Koshary

Ζυμαρικά, ρύζι, ρεβύθια, φακές με πικάντικη σάλτσας ντομάτας και σκόρδου. Στην Αίγυπτο θεωρείται το "εθνικό πιάτο των φτωχών". 

Υλικά
1 φλ. ρύζι μπασμάτι
1 φλ. μακαρονάκι κοφτό
1 φλ. φακές
1 φλ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ντομάτες στο τρίφτη
1 καυτερή πιπερία τσίλι ή μπούκοβο
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό και τα βράζουμε κανονικά μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά, αλλάζουμε το νερό, προσθέτουμε αλάτι κι αφήνω να βράσουν άλλη μισή ώρα. Βράζουμε μαζί σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό. Βάζουμε πρώτα το ρύζι, σε 5 λεπτά προσθέτουμε τα μακαρονάκια κι αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Σε άλλο κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα,
τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπερίτσα και προσθέτουμε την τομάτα κι αλατοπίπερο. Βράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί. Σε τηγάνι με ένα φλυτζάνι λάδι τηγανίζουμε τις ροδέλες κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα όσπρια και τα ζυμαρικά και σερβίρουμε στα πιάτα. Προσθέτουμε την σάλτσα κι από πάνω το τηγανιτό κρεμμύδι.

Τip
*Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι στη σάλτσα.
*Αντί για κοφτό μακαρονάκι χρησιμοποιήστε φιδέ.
*Για ευκολία, μπορείτε να κρατήσετε μερικά ρεβίθια όταν τα μαγειρέψετε, στην κατάψυξη και όταν θελήσετε να φτιάξετε το αιγυπτιακό φαγητό να τα βγάλετε κερδίζοντας χρόνο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!