Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cake pops

Το γλυκό είναι ένας τρόπος να "ανακυκλώνουμε" μπαγιάτικο κέικ που έχει περισσέψει, μια έξυπνη ιδέα για πάρτυ, ή βάπτιση!
Υλικά:
400 γρ. κέικ βανίλια (έτοιμο ή 2-3 ημερών μπαγιάτικο)
4 κ.σ. πραλίνα
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.σ. τυρί κρέμα (προαιρετικά)
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
Χρωματιστή τρούφα
Καρύδα
Καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κέικ και προσθέτουμε την πραλίνα, τη μαρμελάδα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια συμπαγή μάζα. Σκοπός μας είναι απ'έξω να είναι τραγανά και μέσα να είναι μαλακά. Βάζουμε σκεπασμένο σε μπωλ στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα, πλάθουμε μεσαίες μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αφήστε 1 ώρα τις μπαλίτσες στο ψυγείο, (ιδανικά είναι αφήστε τις μπαλίτσες στο ψυγείο όλο το βράδυ). Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και το βουτάμε, κρατώντας από την πλευρά που έχει τη μύτη, στην κουβερτούρα κι έπειτα το καρφώνουμε στη μπαλίτσα (έτσι δεν θα χαλάνε τα τρουφάκια). Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κολλήσουν.Εδώ αυτοσχεδιάζουμε και παίζουμε. Αυτό που πρέπει να ΠΡΟΣΟΧΉ: να μην είναι καυτές οι λιωμένες κουβερτούρες γιατί θα μας λιώσει το τρουφάκι. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα να πέσει η θερμοκρασία της, να έρθει σε θερμοκρασία του δωματίου.  Περνάμε κάθε cake pop από τη κουβερτούρα κι έπειτα από την τρούφα ή την καρύδα, ή ότι άλλο θέλετε. Μόλις το διακοσμήσουμε το βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι ή σε φελιζόλ για να σταθούν όρθια και να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!